Haber

Bornovalı kadınlar mutfakta buluşuyor

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği mutfak atölyeleri devam ediyor. Turşudan zeytine, pastadan tatlıya birçok branşta düzenlenen eğitimler Bornovalılardan yoğun ilgi görüyor. Özellikle kadınlara yönelik atölyelere katılanlar son olarak turunç reçeli yapım atölyesinde buluştu. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Çalışmamızdaki amacımız doğal ve sağlıklı gıdaya erişimi sağlamak ve kadınlarımızın hane bütçesine katkı sağlamalarına destek olmak.”

Bornova Belediyesi’nin doğal ve sağlıklı gıda tüketimi, israf etmemek ve konut ekonomisine katkı sağlamak amacıyla hazırladığı etkinlik, uzman eğitmenler tarafından verildi. Evka-3’teki Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi’nde gerçekleştirilen etkinliğin katılımcıları, narenciyelerin kabuklarından sıfır atık yaklaşımıyla reçel yapmayı öğrenirken, salatalarda ve yemeklerde kullanmak üzere ekşi portakal da yaptı. Daha önce portakalların kabuklarını soyan kursiyerler, daha sonra kabukları iğne iplikle iplere geçirdi. Anlatılan tekniklerle kendi reçellerini yapmanın keyfini yaşadı.

sağlıklı ve ekonomik

Evde yapılan ürünlerin hem sağlıklı hem de ekonomik olduğunu belirten Önder İduğ, “Gıda ürünlerini doğru bir şekilde işlemenin yollarını bilmek gerekiyor. Düzenlediğimiz kurslarla Bornovalı kadınlara bu yolları öğretiyoruz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu