Ülkemizde meydana gelen ve hepimizi derinden etkileyen beyin sarsıntısı felaketinde tüm yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Tüm Gamfed Türkiye gönüllüleri ve ortakları, gelecekte olması beklenen deprem ve benzeri felaketlerin önlenmesi, oluşabilecek fiziksel ve ruhsal durumlar için deprem temalı, toplumsal fayda odaklı Küçük Oyun Jam’i düzenlemek için kolları sıvadı. daha sonrasında.
Tüm projeler ve faaliyet raporu
Gamfed Türkiye, Teknoloji, Oyunlaştırma ve Eğitim Derneği (TOYED) ve Uşak Arama Kurtarma Derneği’nin destek ve mentorluklarıyla AKUT Vakfı Lideri Nasuh Mahruki, TOYED Derneği Kurucusu Yenal Yıldırım, Arama Kurtarma Uzmanları Veli Tiryaki ve Sibel Kaçar’ın yanı sıra oyun bölümü. Duayen Mevlüt Dinç, Murat Kahraman, Afra Çalık, Atıl Samancıoğlu ve Senem Aksakal’ın konuşma ve mentörlük yaptığı etkinlikte deprem öncesi odaklı eğitimler, çocuklara, deprem sonrası mağdurlara yönelik oyun ve oyunlaştırmalar ve psikososyal fikirlerle geleceğe destek olacak. arama ve kurtarma süreçleri. odaklı projeler.
100’ün üzerinde bireysel ve takım başvurusunun alındığı, 35 grubun 24 saat çalıştığı ve 11 takımın Nasuh Mahruki, Murat Kahraman, Veli Tiryaki ve Sibel Kaçar’dan oluşan Jüriye sunum yaptığı etkinlikte birçok oyun ve oyunlaştırma geliştirildi. Mentorlarımız gece gündüz grupları ziyaret ederek projeleri dinlemeye ve fikir alışverişinde bulunmaya devam ettiler.
“Deprem” temalı Mini Gam Jam’e katılan ve son ana kadar emeklerinden vazgeçmeden sunumlarını yapan ekipleri ve projeleri Gamfed Türkiye Resmi Youtube Kanalından izleyebilirsiniz.
Kazananlar için ödüller
• Bahçeşehir Üniversitesi. BAUSEM İlk Yardım Eğitimleri
• Gamfed Turkey OYUNCAK Kahraman NFT’leri
• Nasuh Mahruki’nin “Kendi Everest’inize Tırmanın” kitabı
• Mevlüt Dinç “Hayat Bir Oyun” Kitabı
• Ercan Altuğ Yılmaz “Oyunların Gücü Adına: Oyunlaştırma” Kitabı.
• OYUNCAK Oyunlaştırma Kartları – Oyunlaştırma Kartları
Jüri:
• Nasuh Mahruki – AKUT Kurucusu
• Veli Tiryaki – Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) Yönetim Kurulu Üyesi
• Sibel Kaçar – Uzman Öğretmen (bu konuda daha önce kendi oyununu yazıp Japonlara aktarmıştır)
• Murat Kahraman – Game Factory Kurucusu
Akıl hocası:
• Senem Aksakal
• Ahmet Serdar Demirel
• Atıl Samancıoğlu
• Yenal Yıldırım
• Atakan Naci Çakır
• Hadiye Özdemir
• Harun Arslan
Ön Jüri
Ön komitemiz, tüm katılımcı ekipleri Delegasyon Sunumu ve projelerinden önce hazırlamaya çalışan ilk gruptu. Sunum için 11 takıma geri bildirim verildi ve final aşamasına geçildi.
• Ercan Altuğ Yılmaz
• Afra Çalık
• Selame Hopurcuoğlu
Grupları ve tüm projeleri sunmak
1- Tepki Oyunları Ekibi
İlk sunumu yapan grup 2. derece ve ödülünü almaya hak kazandı. Projeleri eğlenceli bir şekilde deprem çantası hazırlamaktı.
2- İmdie Studios Ekibi
Evlerdeki eşyaları tamir etme ve deprem çantasını hazırlayıp bulma konusunda oyun geliştiren Imdie Studios, komite oylarıyla birinci oldu.
Oyun demosu için: Imdiestudios’tan Express Bag
3- Gizli Proje Ekibi
Bu ekip tarafından geliştirilen proje, oyun segmentinde “simülasyon” olarak adlandırılan restoran siparişleri oyununun mantığını enkaz müdahalesine uygulamak üzerine kuruludur. Enkazın beton ve toz durumu, enkazın canlı sesi ve sayısı, gerekli ekipman gibi kriterlere göre müdahaleyi oyunlaştırır.
4- Takım-Alfa Takımı
Bu grubun projesinde yine deprem anında ekipmanlarla ilgili bir oyun geliştirildi.
5- Bülbül Takımı
Doğu Akdeniz Üniversitesi Oyun Tasarım Kulübü’nün 5 genç geliştiricisi çok keyifli bir oyunla katıldılar. Bağlantıdan, yönetmeliklere, ilk yardımdan ön hazırlığa kadar birçok konuda oyunlar oynayarak istikrarlı bir akış yakalamaya çalışan oyun çok sevildi.
6- Okul Akademisi Ekibi
Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntıda enkaza müdahale için yüzlerce ülkeden arama kurtarma ekipleri gelmişti. Bunlardan biri Meksikalı Arama ve Kurtarma grubuydu. Bu grubun arama kurtarma köpeği protein Açıklamaya göre isimli köpek, iklim kuralları gereği birçok canlının yerini belirledikten sonra öldü. Bu nedenle bu grup, arama kurtarma köpeklerini tanıtmak için farklı cins köpeklerin seviye oluşturduğu ve kuyruk sallama, havlama, oturma gibi hareketleri öğrettiği bir oyun geliştirdi. Oyunun adı Proteo’ya hitaben Protonor’du.
7- Adama Ekibi
“Deprem öldürmez, binalar öldürür.” Kelimenin tam anlamıyla bir afet yaşadığımız gerçeğinden hareketle yola çıkan Dedicade grubu, yapıların değişen yönetmeliklere uygunluk kriterlerini bir inşaat simülasyon oyunu ile anlattı.
8- TeamEQ Ekibi
Genç üyeleriyle dikkat çeken ekip, oldukça başarılı bir hypercasual oyun modeliyle aslında deprem öncesi ve sırasında neler olacağına dair genel bir deneyim sunmuş.
9- Ekibi Birleştirme
Kaçış oyunu-kaçış oyunu türünde hazine avı için ilk yardım çantası ekipmanı toplamaya çalışan çocuklar için eğlenceli bir oyun geliştirildi.
10- Buddy Games Ekibi
Su, yemek ve seslendirme ekipmanları gibi konuların gerçek ve zamanında kullanılması üzerine geliştirilen oyun jürinin de ilgisini çekti. Takım 3. sırada yer aldı.
11- Gegby Takımı
Geliştirdikleri oyunu paylaşan grup büyük beğeni topladı.
(Bu yazı Gamfed Türkiye Gönüllülerinden alınmıştır. Eda Güzel katkılarıyla yazılmıştır.
heyecan
instagram
bağlantılı